Forum eTwinning
Wrzesień 07, 2010, 02:16:21 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Prezentacje z Jadwisina zostały zamieszczone na forum eTwinning dla Koordynatorów. Zapraszam.
Gracjana Więckowska

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Zgłoszenie do konkursu  (Przeczytany 2240 razy)
mirabo
Nauczyciel
Nowy użytkownik
**

« : Kwiecień 08, 2009, 10:10:55 »

Witam  Uśmiech Mam pytanie, czy zgłaszjąc projekt do konkursu polskiego (etwinning w bibliotece lub ogólnopolski projekt eTwinning) należy opracować materiały w języku obcym (angielskim) czy może to być język polski?
gracjana
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 09, 2009, 06:47:58 »

Witam serdecznie,
Zgłoszenia do konkursu polskiego muszą być po polsku. Dotyczy to wszystkich polskich konkursów, nawet konkursu "eTwinning po francusku". I jeszcze jedno. Często nauczyciele pytają czy nadsyłać zgłoszenia jeśli projekt nie jest jeszcze zakończony, bo będzie realizowany do końca roku szkolnego. Oczywiście, że tak! Proszę zgłaszać projekty w trakcie realizacji. Wiemy, że wiele projektów kończy się w czerwcu. Ale jeśli do tej pory wiele materiałów już zostało wypracowanych, to na tej podstawie jurorzy będą mogli ocenić projekt. Czyli proszę dokładnie opisać realizację projektu, zaznaczyć co już zostało zrobione, podać adresy stron www (np. upubliczniony TwinSpace) i przedstawić dalsze planowane działania.
Pozdrawiam
Gracjana Więckowska
bettysad
Nauczyciel
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 28, 2009, 08:05:11 »

Witam,

Proszę mi odpowiedzieć, czy rzeczywiście upłynął już termin ubiegania się o odznakę jakości. Mój projekt z 5 szkołami nadal trwa, ale wynika z tego, że przegapiłam termin wysłania wniosku. Byłam przekonana, że wnioski można wysyłać do końca kwietnia. Jestem załamana, jak mogłam to przeoczyć. Smutny Czy istnieje jakieś wyjście, czy przepadło, i już nie mogę się starać o odznake?Co?
gracjana
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Maj 04, 2009, 10:29:22 »

Witam serdecznie,
Proszę się nie denerwować. Do końca maja można ubiegać się o przyznanie Krajowej Odznaki Jakości.
W kwietniu mijały terminy zgłaszania wniosków do konkursów eTwinning.
Pozdrawiam
Gracjana Więckowska
Majka
Nauczyciel
Nowy użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Maj 14, 2009, 07:32:36 »

Witam,
miałam problemy z pocztą którą podałam podczas rejestracji na portalu. Zgłoszenie do konkursu Nasz projekt wysłałam z innej poczty prosiłam o potwierdzenie, niestety nic do mnie nie doszło...niewiem co mam o tym sądzić. Smutny

Natomiast jeśli chodzi o przyznanie Krajowej Odznaki Jakości to właśnie wypełniałam na moim pulpicie 30 kwietnia bo taka wówczs podana była data, natomiast nigdzie na platformie nie było ogłoszenia, że mamy czas na składanie wniosków do końca maja. Ja dopiero uczę się wszystkiego, ale czasami po prostu brakuje mi jasnych przjrzystych wiadomości. Pozdrawiam
gracjana
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Maj 15, 2009, 01:34:42 »

Witam serdecznie,
Przyjmuje zgłoszenia do konkursów eTwinning.
Proszę na mój adres mailowy gracjana.wieckowska@frse.org.pl wysłać informacje kiedy i z jakiego adresu e-mail wysyłała Pani zgłoszenie. Wszystkie zgłoszenia wysłane do czasu zakończenia przyjmowania wniosków dostały potwierdzenia, oczywiście też w formie e-maila, na adres z jakiego zgłoszenie zostało wysłane. Chyba, że dostałam prośbę o wysłanie na inny adres.
Informacja o przyznawaniu Krajowych Odznak Jakości jest na naszym polskim portalu eTwinning na stronie:
http://www.etwinning.pl/odznaka_jakosci_etwinning/odznaka-jakosci-etwinning
cytuję:
"Narodowe Biuro Kontaktowe Programu eTwinning w Polsce przyznaje Odznakę dwa razy w ciągu roku: w maju i w listopadzie."
A wiec do końca maja i do końca listopada można i należy zgłaszać projekty do oceny.

Łącze pozdrowienia
Gracjana Więckowska

« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2009, 10:29:27 wysłane przez gracjana » Zapisane
Arika_83
Nauczyciel
Nowy użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Listopad 30, 2009, 12:52:33 »

Witam serdecznie!!!

Szkoła w której jestem koordynatorem programu eTwinning jest już zarejestrowana. Na dzień dzisiejszy nie posiadamy własnego projektu, ani nie jesteśmy partnerem w innym projekcie. W związku z powyższym, uprzejmie zwracam się pytaniami:

1. Do kiedy należy napisać i zgłosić projekt?

2. Do kiedy należy stać się partnerem w innym projekcie?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam

Anna K. - Arika

Arika
gracjana
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Grudzień 07, 2009, 09:37:49 »

Witam serdecznie,
Program eTwinning jest cudowny także dlatego, że nie ma tu terminów rejestracji projektów.
Jeśli jest Pani zarejestrowana w programie to posiada Pani Desktop wyposażony w narzędzie "Szukanie partnera".
Przy pomocy tego narzędzia w każdej chwili (365 dni w roku i 24 godziny na dobę) można poszukać partnera, uzgodnić z nim jaki projekt będziecie realizowali i zarejestrować projekt.
O wiele lepiej jest zarejestrować własny projekt, ma się wtedy status "założyciela" i znacznie większe uprawnienia niż w sytuacji dołączenia do istniejącego już projektu jako kolejny np. 4 partner.
Życzę powodzenia
Gracjana
kindzia20
Nauczyciel
Nowy użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Luty 01, 2010, 11:30:21 »

Witam,
  Przeczytałam, że odznaka jakości przyznawana jest w tym roku w marcu. Do kiedy trzeba przysłać zgłoszenie?

gracjana
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Luty 02, 2010, 01:48:56 »

Bardzo proszę przesyłać zgłoszenia do końca marca czyli do 31 marca  Uśmiech

I uwaga:
Formularz zgłoszeniowy jest aktywny przez około 30 minut.
Jeśli nie uda się zakończyć w tym czasie uzupełniania wszystkich okienek sesja wygasa.
Niestety osoba zgłaszająca nie dostaje mailem potwierdzenia czy udało się wysłać zgłoszenie czy nie.

Dlatego proponuję: przygotować sobie wcześniej pliki tekstowe do wstawienia w poszczególne okienka.
I po rozpoczęciu sesji zgłaszania do KOJ pracować metodą 'kopiuj' - 'wklej'

Pozdrawiam
Gracjana Więckowska
kindzia20
Nauczyciel
Nowy użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #10 : Luty 02, 2010, 07:18:21 »

Dziękuję za odpowiedź. A czy mogłabym otrzymać zagadnienia do wpisania w zgłoszeniu, aby je wcześniej opracować? I jeszcze jedno pytanie: Kiedy w tym roku przyznawana jest europejska odznaka jakości?
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2010, 08:58:30 wysłane przez kindzia20 » Zapisane
gracjana
Administrator
Aktywny użytkownik

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Luty 03, 2010, 08:32:27 »

Europejska Odznaka Jakości przyznawana jest raz w roku w październiku.

Jakie są kryteria?
Projekt musi być bez zarzutu w następujących obszarach:
(1) innowacja pedagogiczna i kreatywność,
(2) integracja z programem nauczania,
(3) współpraca pomiędzy szkołami,
(4) kreatywne wykorzystanie technologii ICT,
(5) trwałość i możliwość przenoszenia oraz
(6) wyniki i korzyści.

Kryteria opisane są na stronie:
http://www.etwinning.pl/odznaka_jakosci_etwinning/odznaka-jakosci-etwinning

Ale najprościej: można ze swojego Desktopu wejść do "Moje projekty" i kliknąć "Ubiegaj się o Odznakę Jakości". Wystarczy wpisać kilka liter w okienka, aby przejść do następnej strony i dokładnie się z nią zapoznać. Nie należy wysyłać takiego próbnego zgłoszenia, czyli NIE klikamy "wyślij" na trzeciej zakładce formularza, gdy tylko zapoznajemy się z nim.

Pozdrawiam
Gracjana Więckowska
kindzia20
Nauczyciel
Nowy użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Marzec 21, 2010, 07:18:42 »

Wspólnie z koleżanką pracowałam nad projektem, którego nie byłyśmy koordynatorkami (koordynatorami była nauczycielka z Malty oraz Centralne Biuro Akcji eTwinning (eTwinning Central Support Service, CSS)). Wysłałam z mojego konta formularz zgłoszeniowy o krajową odznakę jakości dla naszych działań. Czy koleżanka też powinna wysłać zgłoszenie ze swojego konta?
Dorota3
Nauczyciel
Nowy użytkownik
**

« Odpowiedz #13 : Marzec 22, 2010, 10:05:04 »

Przyłączam się do pytania powyżej. We trzy sumiennie pracujemy nad projektem i każda z nas chciałaby otrzymać odznakę jakości. Czy każda ma wypełnić zgłoszenie do odznaki? Czy szkoła dostaje tylko jedną odznakę? Proszę o odpowiedź.
kindzia20
Nauczyciel
Nowy użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Marzec 22, 2010, 08:21:37 »

Naprawdę nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? Proszę o pomoc.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!